Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

ΤΟ ASPASTA ΚΟΙΤΑΕΙ ΠΙΣΩ... (21)




Ο Rene Higuita γεννήθηκε το 1966 στην Κολομβία κι έπαιξε μπάλα ως το 2010! Έχει μείνει στην ιστορία ως ένας απ' τους πιο ιδιαίτερους, τους πιο περίεργους, τους πιο τρελούς γκολκίπερ που εμφανίστηκαν ποτέ. Με μεγάλες ικανότητες με τη μπάλα στα πόδια έδειχνε συνέχεια να βαριέται στη γραμμή του τέρματος. Διασκεδαστής του κοινού έβγαινε μακριά απ' την εστία του, ντριπλάροντας επιθετικούς, εκτελώντας φάουλ, σκοράροντας σχεδόν με όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε (13 διαφορετικές)!
Χαρακτηριστικότερη στιγμή της καριέρας του ήταν και βέβαια η απόκρουση "Σκορπιός" στο φιλικό με την Αγγλία στο Γουέμπλεϋ το 1995. Στο γέμισμα του Τζέιμι Ρέντναπ ο Ρενέ ανάγκασε ένα γήπεδο να παραληρεί για ώρα και τον σπίκερ να αναρωτιέται αν έχει δει ποτέ κανείς κάτι τέτοιο στη ζωή του.


Όπως είπα σκόραρε σχεδόν με όλες του τις ομάδες. Στο βίντεο παραπάνω το κάνει με τρομερή εκτέλεση φάουλ. Αξίζει να ακούσετε τον σπίκερ που μάλλον παθαίνει τριπλό εγκεφαλικό επεισόδιο μετά το γκολ και την εξέδρα που εισέρχεται σε μαζική υστερία και ουρλιάζει μέχρι να συντριβούν οι φωνητικές της χορδές!


Το παιχνίδι του Χιγκίτα πολλές φορές τον εξέθετε και τον έκανε να φανεί ως τσαρλατάνος της εστίας. Οι ντρίπλες δε βγαίναν πάντα σε καλό στον (φίλο του) Μαραντόνα, θα βγαίναν σε έναν τερματοφύλακα; Χαρακτηριστικό το βίντεο πάνω απ' το Μουντιάλ του 1990. Ο Ροζέ Μιλά του Καμερούν του κλέβει την μπάλα και σκοράρει αποκλείοντας την Κολομβία απ' τη συνέχεια της διοργάνωσης! Ο ίδιος σχολίασε το συγκεκριμένο λάθος λέγοντας: "Ήταν τεράστιο σαν σπίτι!"... Κάτω ένα ακόμη που μοιάζει βγαλμένο από παιδικά πρωταθλήματα κι όμως είναι απ' το Κόπα Αμέρικα του 1995 απέναντι στη Βραζιλία!

Δεν υπάρχουν σχόλια: